Fietsroute zeeland 768x432

Fietstochten

Walcheren is bij uitstek geschikt als uitvalbasis voor een heerlijke fietstocht. Een fietstocht over de Westkappelse zeedijk, de "zak van Zuid-Beveland" met haar prachtige dijkjes en fruitboomgaarden, of een oversteek met de veerboot naar het uitgestrekte Zeeuws-Vlaanderen!

Zeeland, 5 sterrenfiets provincie!
2022 RW Broedershoek klein 002

In Zeeland is altijd wat te beleven!

Wat te doen in Zeeland? Genoeg. Een actieve dag op het water of luieren op het strand. Fietsen door de Zak van Zuid-Beveland of de historie van Zeeland onderzoeken in een van de musea. Proef de gezelligheid in de Zeeuwse dorpen en steden. Of zoek juist de rust op en breng een bezoek aan één van de onontdekte plekken. Alleen, met je partner of met het hele gezin. Zeeland barst van de belevenissen en attracties!

De Mooiste uitstapjes op een rij!
DSC 8068 2 3

Stranden aan de Zeeuwse Riviera

de schoonste stranden van Nederland!

Walcheren is voor een groot deel omringt door prachtige zandstranden. Al sinds jaren zijn deze terug te vinden in de top 10 van schoonste stranden van Nederland en wappert hier ook de erkende Blauwe vlag! Met grote zorg worden deze onderhouden en voorzien van allerlei voorzieningen zoals loopplanken douches speeltoestellen toiletten etc. Elk strand aan de kust heeft daardoor ook haar eigen karakter.

Met zo'n groot aanbod aan stranden zijn er ook verschillende regels ontstaan met het toestaan van honden en het beoefenen van sommige sporten (kitesurfen, vliegeren etc).

TIP
Paardrijden op het Strand van Walcheren!

Paardrijden op het strand en langs de vloedlijn, wie wil dat nou niet! Zie de zon in de zee zakken op een bijna verlaten strand! Voel de wind en ruik de zee tijdens een rit over het prachtige zandstrand van Dishoek. In de nabije omgeving zijn er een aantal bedrijven die dit verzorgen:

www.manegedezwaanhoek.nl

www.deijslander.nl

www.ridebythesea.nl

Voor een overzicht van deze stranden met haar regels verwijzen wij u graag door naar de website van de Stichting Strandexploitatie.

Strand overzicht