Omgeving en recreatiemogelijkheden

Vakantiepark Broedershoek ligt op loopafstand van het dorp Koudekerke en op 2,5 km van het mooie zuiderstrand van Walcheren. Vlissingen met haar prachtige boulevard en cultuurstad Middelburg vindt u op slechts 4 km afstand.

Aan het strand kunt u zonnebaden, maar ook heerlijke wandelingen maken.

In het vroon van de duinen kunt u heerlijke boswandelingen maken.

Walcheren heeft kilometerslange geasfalteerde fiets/skeelerpaden, geschikt voor eindeloze tochten op skeelers of fiets. U komt zo langs schilderachtige dorpjes, zoals Veere, Domburg, Zoutelande en Westkapelle.
U kunt kiezen uit een groot aantal bezienswaardigheden en attracties.

Bij wat minder strandweer bent u in een kleine 10 minuten fietsen of met de auto in het Subtropisch Zwemparadijs van Vlissingen/Middelburg.

Het vakantiepark beschikt over een eigen ruime parkeergelegenheid. Komt u met het openbaar vervoer? Dan stopt de bus nagenoeg voor de deur. 

Markten

In het zomerseizoen is het altijd gezellig op de seizoenmarkten.

  • Maandag Domburg 12:00 uur - 21:00 uur
  • Dinsdag Zoutelande 12:00 uur - 21:00 uur
  • Donderdag Oostkapelle 12:00 uur - 21:00 uur
  • Vrijdag Westkapelle 12:00 uur - 20:00 uur

Markten die u het hele jaar door kunt bezoeken:

Middelburg

  • Warenmarkt: op de Markt, iedere donderdag 
  • Rommermarkt: op de Vismarkt, iedere 1e zaterdag van de maand (behalve januari)
  • Boeken en verzamelmarkt: op de Markt, iedere maandag; ook aardewerk, kleinmeubelen, goud en zilver.

Vlissingen

  • Warenmarkt: op het Scheldeplein, iedere vrijdag 

Walcheren, oase in Zeeland

Tot 1871 was Walcheren een echt eiland. In dat jaar werd Walcheren door middel van de Sloedam met Zuid-Beveland verbonden. Veel, zo niet alles dat uw vakantie compleet maakt is op Walcheren beschikbaar.

Behalve de zee met brede schone stranden biedt "het eiland" een keur aan natuurschoon, interessante fietsroutes, historische steden en dagatracties die beslist de moeite waard zijn.

Walcheren is een van oudsher agrarisch gebied niet voor niets betekent wal acra letterlijk grote akker.

Om het grote aantal kleinschalige boeren bedrijfjes te ontsluiten ontstond destijds een dicht net van kleine landweggetjes, waarop u nu oneindige fietstochten kunt maken.Steden als Middelburg, Vlissingen en Veere zijn cultuur- historisch bijzonder interessant. Het Middelburgse stadhuis en Abdijcompex, het Veerse stadscentrum en het maritieme verleden van Vlissinge maken een bezoek de moeite waard. Behalve veel historie heeft Walcheren echter ook veel eigentijds te bieden. Aan de Vlissingse Boulevard, in het gezellige Middelburgse stadscentrum of in de diverse moderne familie badplaatsen is volop vertier. De Delta werken, met het voormalige werkeiland Neeltje Jans en de Westkapelse zeedijk mag u niet missen. Deze staan model voor de eeuwige strijd tegen het water. Ten slotte wordt Walcheren geroemd om zijn stranden. Bijna nergens zijn ze zo schoon. Niet voor niets wappert op bijna ieder strand de felbegeerde blauwe vlag, hetgeen een garantie biedt voor schone, goed verzorgde stranden.